Pitanje:
Što je besplatna i open source alternativa IDA Pro za MacOS?
Nathaniel Suchy
2017-07-23 08:31:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tražim besplatnu alternativu otvorenog koda & za IDA Pro koja radi na MacOS-u - prijedlozi bi trebali biti što bliže značajkama IDA-e. Također bih trebao moći urediti izvršnu datoteku koju otklanjam pogreške (tj. Mijenjati / uklanjati stvari).

Mogući duplikat [Postoji li rastavljač koji bi mogao supariti IDA Pro?] (Https://reverseengineering.stackexchange.com/questions/1817/is-there-any-disassembler-to-rival-ida-pro)
U gore spomenutoj vezi možete pronaći većinu mogućih alternativa za razne platforme, uključujući macOS.
Hy @Megabeets žao mi je zbog toga, bio sam prilično zauzet životom, vaš sam odgovor označio kao prihvaćen :)
Pet odgovori:
#1
+14
Megabeets
2017-07-23 22:33:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

toplo preporučujem radare2 koji vam se čini najbolje odgovara:

radare2 je open source okvir za obrnuti inženjering i binarni analiza koja implementira bogato sučelje naredbenog retka za rastavljanje, analizu podataka, krpanje binarnih datoteka, usporedbu podataka, pretraživanje, zamjenu, vizualizaciju i još mnogo toga. Ima sjajne mogućnosti skriptiranja, izvodi se na svim glavnim platformama (GNU / Linux, Windows * BSD, iOS, OSX , Solaris ...) i podržava mnoštvo arhitektura i formata datoteka. [...] radare2 je apsolutno besplatan. [ Izvor]

Većinu značajki koje imate u IDA-i možete pronaći u radure (uključujući opciju uređivanja binarnog programa koji otklanjate pogreške) i u slučaju da nedostaje neka značajka, uvijek možete otvoriti zahtjev na stranici Github ili ga sami razviti. Imajte na umu da je, po mom mišljenju, krivulja učenja r2 prilično strma i trebat će joj neko vrijeme da se iskoristi.

Instalacija
Preporučuje se koristiti trenutna git verzija radare2.
Jednostavno pokrenite:

  git clone https://github.com/radare/radare2.gitcd radare2./sys/install.sh  

Morat ćete izvršiti još nekoliko koraka kako biste potpisali radare i pripremili ga za otklanjanje pogrešaka u programima bez potrebe za root dopuštenjima.

Vodiči za početnike

  1. Radare2 Book
  2. Radare2 Explorations
  3. Radare Demistificiran (razgovor)

To bi trebalo biti dovoljno da se nauče osnove radare.

Korisničko sučelje
radare2 ima snažne vizualne načine naredbenog retka koji će vam pomoći da prođete kroz program i budete vrlo korisni tijekom uklanjanja pogrešaka. Ovako izgleda način vizualnog grafikona:

Visual graph mode

Službeno grafičko korisničko sučelje radare2 naziva se Cutter (izvorno nazvano Iaito). Rezač je izgrađen na vrhu Qt i C ++.

enter image description here

Vjerujem da Radare nije u mogućnosti "urediti izvršnu datoteku koju otklanjam pogreške (tj. Mijenjati / uklanjati stvari)", jesam li u krivu?
Svakako da možete :) Uređivanje, dodavanje puta, promjena veličine, kopiranje i lijepljenje itd. Sve je moguće uz radare. Označite, na primjer, `w?` Za popis naredbi za pisanje i `dr?` Za popis naredbi za registre.
Trenutno R2 nije ni blizu IDA-i, njegova je korisnička inačica čak gora od tekstualne. Ipak je to najbolja alternativa za Mac ...
#2
+3
TJ Nel
2017-07-23 21:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo nije besplatno i otvoreno, ali Hopper Disassembler košta 99 USD za osobnu upotrebu, što je u usporedbi s IDA Pro super jeftino. Ako želite provjeriti postoji besplatna probna verzija. https://www.hopperapp.com/

"Ovo ne odgovara na pitanje, ali ..." ne odgovara na ovo pitanje.
#3
+2
Vitaly Osipov
2017-07-23 09:41:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nema ih. Radare je jedini rastavljač otvorenog koda (koji radi na OSX-u) vrijedan spomena, a njegove su mogućnosti još uvijek daleko od onoga što tražite.

https://github.com/radare / radare2 ili

pivo instalirajte radare2

#4
+2
api pota
2017-07-24 12:11:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Službeno podržani paket za ispravljanje pogrešaka za Mac OS X je lldb.
Uvijek možete isprobati GDB koji je legendarni GNU program za ispravljanje pogrešaka. Nije ni na koji način fensi kao IDA kupnja, uvijek ga možete začiniti GDB-Nadzornom pločom ili gdbgui.

#5
+1
Lotternamx
2017-07-29 14:34:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako nisu besplatni, možete isprobati Hopper Disassembler i Binary Ninja. Obje se mogu kupiti već od 99 USD.

"Ovo ne odgovara na pitanje, ali ..." ne odgovara na ovo pitanje.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...