Pitanje:
Provjera je li .exe zapravo .jar zamotan u .exe
APerson
2013-03-20 06:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Recimo da imam .jar datoteku i umotam je u .exe koristeći bilo koji broj besplatnih uslužnih programa, poput JSmooth.

Bi li bilo moguće reći , s obzirom na samo .exe, ako je generiran pomoću jednog takvog uslužnog programa iz .jar datoteke?

Vaš naslov govori jedno, a tijelo pitanja drugo. Možete li pojasniti koje je pravo pitanje?
četiri odgovori:
#1
+23
Remko
2013-03-20 17:12:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Napravio sam brzi test s JSmooth-om i on jednostavno smješta cijelu datoteku .jar u resurs. To možete lako vidjeti otvaranjem JSmooth izvršne datoteke s Resource Hacker-om kao što prikazuje sljedeća snimka zaslona (koristio sam sun's deploy.jar iz mape java lib):

Resource Hacker Screenshot displaying the jar as a resource

Za ostale uslužne programe to može biti drugačije, ali možete upotrijebiti alat poput binwalk da biste potražili jar / zip potpis unutar exe-a.

Dobar odgovor, iako se, naravno, drugi alati možda neće koristiti istim pristupom. Pitanje je ionako bilo pomalo nejasno, pa mislim da je odgovor na to da je konkretna provedba pravi put.
#2
+7
Henry Heikkinen
2013-03-20 16:39:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako sama izvršna datoteka nije spakirana ili zamagljena, često možete pronaći jar ili datoteke klase jednostavnim otvaranjem u uslužnom programu za dekompresiju kao što je 7-zip.

Minecraft launcher exe opened in 7-zip

Datoteku jar možete dekomprimirati pomoću nečega poput 7-zip-a, ali pitanje je razjašnjeno izdvajanjem staklenke iz exe-a, a ne exe-a iz staklenke.
Razumio sam pitanje. Možete * otvoriti exe u 7-zip-u da biste pronašli jar / class datoteke.
#3
+4
rslite
2013-03-20 07:38:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Exe je vjerojatno samo mali dodatak koji će izvršiti java interpreter na skupu spakiranih klasa. Ne znam više detalja o tome kako rade svoj posao, ali postoji velika vjerojatnost da jar datoteka nepromijenjena stoji unutar generiranog exe-a

Možete generirane datoteke pogledati pomoću hex preglednika i postoji velika vjerojatnost da ćete pronaći jar potpis (da biste saznali kako stvoriti malu datoteku jarka, pogledajte je pomoću hex preglednika, spakirajte i potražite određeni sadržaj iz izvorne jar u spakiranoj datoteci)

#4
+4
Archenoth
2013-04-03 04:21:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete jednostavno grepirati datoteku za " javaw.exe " ili java.exe ... To će obično biti prilično dobar pokazatelj je li program Java omot ili ne.

  archenoth @ Hathor ~ / apps / Minecraft $ grep javaw.exe /host/Windows/notepad.exe archenoth @ Hathor ~ / apps / Minecraft $ grep javaw.exe ./Minecraft.exe Binarna datoteka ./Minecraft.exe odgovaraarchenoth @ Hathor ~ / apps / Minecraft $ 

To je zato što omoti obično sadrže sljedeće:

enter image description hereOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...