Pitanje:
Kako bih trebao istražiti funkcionalnost IC-a, a da ga ne uništim?
asheeshr
2013-03-24 18:41:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pronašao sam 14-pinski integrirani krug bez vidljivih oznaka. Nemam podataka o njegovom funkcioniranju. Kako bih trebao pokušati istražiti njegovu funkcionalnost, a da je ne uništim?

Imam puno analognih komponenata kao što su otpornici, kondenzatori i prigušnice, promjenjivi izvor napajanja (1V- 14V) i pri ruci multimetar.

Iz vaše rasprave o priručnim komponentama zvuči kao da je čip labav, ali ako je na PCB-u, možete pretpostaviti na temelju dijelova na koje su igle povezane.
Jedan odgovor:
#1
+9
placeholder
2013-03-24 21:56:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

S obzirom na to da imate 14-pinski paket, to može biti gotovo sve, od op-pojačala do logike serije 74XX.

Započnite s ispitivačem kontinuiteta i provjerite postoje li očito igle kratko spojeni. Ako je tako, to bi bio veliki nagovještaj da su možda strujni vodovi. Također potražite uobičajene pinoute (Vcc, Vss na kutovima igle 7,14 itd.). ONDA upotrijebite diodnu provjeru i odredite povezanost ovih pinova, gdje vidite otvore i kratke spojeve, Vforward itd. Počet ćete vidjeti koje su igle ožičene i vjerojatno koje su + tračnice i šine sa zemljom. Imajte na umu da će biti ESD zaštitnih dioda koje ćete vidjeti. Ako uopće nema dioda, postoji vjerojatnost da bi taj pin mogao biti analogni ulaz.

Sljedeće postavite ograničenje struje napajanja na vrlo nisku i napajajte uređaj preko igla koje ste vi. tračnice. Imajte na umu da možete napajati uređaj putem ulaznog pina kroz ESD strukture, ali to je uočljivo jer će izlazi imati izlazni napon koji je jedan diodni pad ispod šina na njima. Povećajte ograničenje struje i testirajte sondu i polako se potrudite da razumijete čip, uklanjajući mogućnosti u hodu. JE li to op-pojačalo ili logika? Optičko pojačalo s otvorenom petljom djelovat će donekle "digitalno", ali vjerojatno neće ići na tračnice.

Permutacije i kombinacije mogućnosti i tehnika brzo se šire od ove točke naprijed.

Samo bih htio dodati da ako IC ima išta osim jednostavne funkcije za izvršavanje (na primjer, radi li se o mikrokontroleru), nećete moći previše zaključivati ​​pomoću testiranja crne kutije.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...