Pitanje:
Nabavite korištene jQuery dodatke s web mjesta
user187
2013-03-20 23:51:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želim znati koje jQuery dodatke Facebook koristi za svoje posebne trake za pomicanje, poput dva s lijeve strane, a ne onog s desne:

enter image description here

( izvor)

Općenito, kako bih trebao ići kada želim znati što dodatak jQuery [web stranica X] koristi za [ponašanje Y]?

Znam da je ovo [postavljeno na SO] (http://stackoverflow.com/q/7125185/1544337), ali odgovori ne daju osnovne ideje za obrnuti inženjering javascripta.
Tri odgovori:
#1
+8
jg0
2013-03-21 21:23:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I Firefox i Chrome imaju korisne alate za uklanjanje pogrešaka koji će vam pomoći da saznate više informacija o skriptama koje se odnose na ponašanje. Objašnjavat ću uglavnom u Chromeu jer su im zadani alati za uklanjanje pogrešaka opsežniji

Za početak obično možete koristiti Desni klik->Inspect Element kako biste saznali informacije o elementu brzo. Međutim, čini se da ovo ne funkcionira na Facebook oznaci - time ćete odabrati "Vijesti o oznakama" iza klizača ovako:

inspect fail

Budući da ne možemo vidjeti da je element izmijenjeno, morat ćemo nagađati. Čini se da same priče s oznakama nemaju ništa povezano s klizačima. Nakon dolaska do roditelja i presavijanja <div class = "tickerActivityStories" > , stvari možemo početi jasno vidjeti

Stavljanjem pokazivača iznad (i pozivanjem koda "pojaviti se" na klizačima) možemo promatrati DOM stranice i primijetiti razlike.

comparison

Tako se čini da je <div class = "uiScrollableAreaTrack" > jer u skladu s tim reagira kad god miš ulazi / izlazi. Ime također ima smisla (podrazumijeva da su to tragovi klizača). Razvijanjem tog div , primijetit ćemo da postoji čak i "hvataljka" za traku za pomicanje!

gripper

Da biste saznali koji Javascript je uključen u trake za pomicanje, kliknite <div class = "uiScrollableAreaGripper" , a na desnom oknu otvorite karticu Slušatelji događaja . Možemo pretpostaviti da reagira na fokus, a u odjeljku Focus primijetit ćete nekoliko referenci na Javascript datoteke. Zadržite pokazivač iznad naziva datoteka i Chrome će vam prikazati vezu datoteka Javascript.

listeners

Ako imate sreće, datoteke mogu imati prepoznatljivo ime (poput typeahead.min.js ili slično, koje možete googlati). Nažalost, u većini slučajeva, uključujući naš, vjerojatno gledamo vlasnički kôd ili umanjeni kôd. (Minificirani kôd izuzetno je uobičajen za smanjenje veličina datoteka tako da se stranice brže učitavaju)

#2
+2
txwikinger
2013-03-21 18:29:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete koristiti alat za profiliranje i uklanjanje pogrešaka u pregledniku za pregled web mjesta. Webkit preglednici (poput Google chromium) imaju ugrađene. Firefox ima dobar dodatak koji se naziva firebug.

Pomoću programa za profiliranje možete vidjeti koje se funkcije pozivaju koliko često, što vam može dati ideju gdje tražiti. Zatim pomoću programa za otklanjanje pogrešaka možete postaviti točke prekida u javascript kodu kako biste suzili točno mjesto

#3
  0
Nicolás Kuglien
2017-01-27 01:51:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristio sam https://noraesae.github.io/perfect-scrollbar/ koji je vrlo sličan i lak za upotrebuOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...