Pitanje:
Koje sigurnosne korake treba slijediti prilikom otvaranja nepoznatog dijela hardvera?
Devdatta Tengshe
2013-03-20 08:34:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink
Koje sigurnosne korake treba slijediti prilikom otvaranja nepoznatog dijela hardvera?
Možete li ga objaviti? Netko ga može prepoznati. U svakom slučaju, mislim da ako ste zabrinuti za vlastitu sigurnost, otvaranje starog dijela hardvera prilično je sigurno. No vjerojatnije ćete biti zabrinuti zbog uništavanja hardvera - zbog čega biste možda htjeli objaviti njegovu sliku
Nažalost, nemam sliku predmeta. I još uvijek je kod mojih baka i djedova.
Jedan odgovor:
#1
+11
WPrecht
2013-03-20 17:31:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najveća opasnost od otvaranja dijela tehnološkog hardvera (osim razbijanja) je električni udar. Oprema, posebno starije stvari, ali stvarno sve što je dizajnirano za uključivanje u kućnu mrežu može sadržavati velike kondenzatore u strujnim krugovima. Oni mogu pohraniti iznenađujući naboj koji bi rezultirao velikim šokom. Većina moderne opreme koristi otpornike za odzračivanje koji ih čine sigurnima u roku od nekoliko minuta do sat vremena. Stariju opremu treba ostaviti isključenu na dan ili tri, osim ako ne znate o čemu se radi.

Stariji CRT monitori i televizori sadrže povratni transformatorski krug za elektronsku pušku koji radi na tisuće volti i koji će zadržati punjenje neko vrijeme (sati / dani, ovisno o marki i dobi).

Koliko se dugo pune kondenzatori? Mislim da ova oprema nije dodirivana / priključena na mrežu barem desetljeće.
Svi kondenzatori propuštaju nešto što će ih na kraju isprazniti. Nakon desetljeća sigurno ste sigurni u taj rezultat. Za većinu krugova napajanja govorimo najviše nekoliko dana. Možda dulje (tjedan ili dva) za neke prave veće kondenzatore (mislite da je sodica limenke ili veća).
+1 to je prvo na što sam pomislio kad sam pročitao pitanje. zzzzzap!


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...